Cautare

437 de rezultate pentru "accidente batoti" (3.29 secunde)
Registrul Auto Roman (RAR), filiala Galati, este bombardat cu adrese din partea posturilor de Politie din judet sau din municipiu dupa ce proprietarii de motoscutere sint implicati in diverse accidente rutiere.
„Remuneratia directorilor obtinuta în temeiul contractului de mandat este asimilata salariului, din punctul de vedere al obligatiilor decurgând pentru director si societatea comerciala din legislatia privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, inclusiv dreptul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, legislatia privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, precum si din legislatia privind asigurarile de sanatate“, se spune în ordonanta.
„Remuneratia directorilor obtinuta în temeiul contractului de mandat este asimilata salariului, din punctul de vedere al obligatiilor decurgând pentru director si societatea comerciala din legislatia privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, inclusiv dreptul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, legislatia privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, precum si din legislatia privind asigurarile de sanatate“, se spune în ordonanta.
Avand in vedere ca este sezonul estival si sunt numeroase accidente usoare, soferii ar fi bulversati daca s-ar muta biroul", a adaugat Laurentiu Mateizer.
Decizia a fost luata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor in urma numarului mare de accidente in care au fost implicate scuterele, numai in Bucuresti fiind inregistrate 120 de la inceputul anului.
Contributiile platite de angajator sunt cuprinse între 28,9% si 32,1%, fiind de 19,5% pentru pensii, 2,25% pentru somaj, 6,75% pentru sanatate si între 0,4 - 3,6% pentru accidente de munca si boli profesionale.
La sedinta au participat toti membrii conducerii ArcelorMittal, fiecare director general din cadrul unitatilor siderurgice unde au avut loc accidente mortale de munca fiind nevoit sa dea explicatii privitoare la imprejurarile si cauzele care au condus la moartea salariatilor.
Asirom a afisat o pierdere de 5,3 milioane de lei (1,57 milioane de euro) în primele noua luni din 2007, în special din cauza daunelor platite pentru doua accidente produse la Oltchim.Asirom a înregistrat în primele noua luni din 2006 un profit net de 988.492 de lei.„Rezultatul este afectat temporar de faptul ca au fost avizate la Asirom doua daune majore ale asiguratului nostru Oltchim, care însumeaza peste opt milioane de euro“, a declarat directorul general al companiei, Boris Schneider, citat de NewsIn.El a adaugat ca aceste daune nu vor afecta foarte mult rezultatul financiar al companiei la finalul anului, deoarece o mare parte din suma urmeaza sa fie suportata de reasiguratorii Asirom.
Un exemplu in acest sens il reprezinta reducerea de la 0,5% la 0,4% a contributiilor la fondul pentru accidente de munca si boli profesionale, care, in opinia sindicalistilor, va arunca pe umerii angajatilor intreaga responsabilitate financiara pe care o implica un accident de munca.
Cetatenii sunt sfatuiti insa sa asigure stabilitatea mobilierului din apartament, pentru ca acesta se poate desprinde si crea accidente. Din pacate, in judet mai exista inca blocuri sensibile la actiunile seismice.
'Domnule, sunt mai multe masini, exista risc mai mare de accidente'. Si atunci trebuie sa te ocupi de asta: sa introduci reguli de prudenta, de circulatie, sa construiesti autostrazi.
Asiguratorii autorizati sa subscrie asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (RCA) vor avea obligatia, de la 1 ianuarie 2008, sa constituie si sa mentina o rezerva tehnica suplimentara pentru contractele incheiate.
Principalele nemultumiri ale confederatiilor sindicale sunt legate de intentia Guvernului de a reduce contributiile sociale cu sase procente, in special contributia la fondul pentru accidente de munca, ceea ce ar duce, practic, la desfiintarea acestuia.
Aceasta decizie a fost luata, inca din 2004, de Ministerul Economiei in scopul evitarii eventualelor accidente provocate de scurgerile de gaze.
Din pacate am obtinut pana acum pentru cei care vor muri sau vor suferi accidente de munca si nu suntem multumiti de ceea ce s-a obtinut pana acum", ne-a declarat Georghe Tiber.
Potrivit actului normativ, contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale datorata lunar de angajatori se calculeaza in functie de clasa si tariful de risc de accidentare in munca si imbolnavire profesionala specifice sectorului de activitate din care face parte angajatorul.
Ce nu este inclus in baza de calcul Nu se includ in baza de calcul sumele reprezentand prestatiile suportate din bugetul asigurarilor sociale de stat, inclusiv cele acordate pentru accidente de munca si boli profesionale;
Lipsa panourilor de avertizare sau a cablurilor de alimentare a acestora au dus la inregistrarea mai multor accidente. Saptamana trecuta, firma de paza Quartz Security Sistems, din Pitesti, a anuntat ca a inceput asigurarea pazei mobile pe autostrada Bucuresti-Pitesti, in baza unui contract semnat cu Compania de Drumuri.
Totodata, ITM a verificat si respectarea normelor de securitate a muncii, aplicând amenzi în valoare de 97.000 de lei. Cu toate acestea, în februarie au fost înregistrate doua accidente cu incapacitate temporara de munca.
Programul de protectie prin asigurare cuprinde bunurile, raspunderea civila si, optional, se poate extinde si pentru accidente cu implicatii asupra integritatii corporale, bunuri casabile, bani-valori, animale de companie.
google-analytics.com